The fall

Titel: The fall
Regissör: Tarsem Singh
År: 2006


The fall är en film som jag faktiskt är mycket förvånad över att så få har sett eftersom det är en film som är ganska kommersiell (på ett sätt) och faktiskt väldigt bra.

Filmen handlar om en liten flicka som heter Alexandria, hon har skadat sin arm och får stanna permanent på sjukhuset tills det läkt. Alexandria är väldigt påhittig, busig och emotionellt mogen för sin ålder på 5år. En dag när hon skrivit ett litet brev som är till en sjuksköterska råkar det hamna i fel händer på en patient som heter Roy walker. Roy Walker är en stuntman i Hollywood under tidigt 1900-tal. Under ett extremt farligt stunts som imponerar alla i sin bransch ramlar han och skadar sig rejält. Roy har en djup ångest och han mår dåligt psykiskt. Alexandria och Roy får med en gång en väldigt djup kontakt eftersom att Roy är en fantastisk sagoberättelse. Han berättar om den hemska Guvernören Odious. Under sagans gång börjar man mer och mer få märka av Roys psykiska klyvningar.


I det stora hela så det första jag gillade de vackra scenerna, det är väldigt konstnärliga. En annan viktig sak är hur imponerande skadespelandet som görs av Alexandria är. Jag älskade också hur levande och gripande Roys saga var -I slutet när Roy själv står inför ett viktigt val i sin egen saga kan jag så djupt förstå känslan, den är helt otroligt gjort. Kan inte fatta hur regissören fick till den med en sån perfektion.

Hur som helst vill jag inte berätta för mycket, det va väldigt bra, rolig och sevärd.


Omdömme:

5/5 muffins.
Motivering:
Jag tycker filmens handling va bra och scenerna va otroliga.
Det bästa va valet i slutet som jag är så imponerad av.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0