Tankar om att stava rätt

När jag skriver kan jag inte börja någonstans, eftersom de inte känns som jag har något vettigt att skriva eller prata om, jag vet ju att jag tänker massor men jag vet inte vad andra människor bryr sig om. Det är som jag inte vet vad människor tycker är viktigt att höra när jag skriver om det, jag vet ju vad människor tycker är viktigt när jag ser dem. När jag ser en människa kan jag nästan direkt läsa hur den är, det är som jag läst 1000 böcker om olika personligheter så vet jag alltid att jag läst om personligheten någonstans.

Ibland skäms jag för att jag inte kan skriva strukturerat, jag tänker shitt nu kommer alla som läser det här tänka att jag är helt konstig. Men just nu skiter jag i det.

Ibland känner jag att det är meningslöst att försöka vara normal, eller lådsas det. Jag ska nog testa min hjärna om den existerar. Ibland känns det som att det bara är massa luft som rör sig, som får mig prata och tänka om massa saker, men när jag väl tänker efter så är det som att inget av det faktiskt finns där inne. Jag kan inte stå för något.

Jag hatar att vara som alla andra och jag hatar människor som vill det. Jag vet att andra människor har svårt med de, vissa gillar det men de flesta blir rädda, tror att de börjar ifråga sätta sig själva FÖR mycket för att kunna njuta av nya infallsvinklar som jag kan erbjuda.

Sen är det en annan sak jag tänker också, när jag skriver något hatar jag att läsa igenom det, jag vill bara skriva saker en gång, det tar sån tid att läsa igenom det sen, känns nästan som jag vill gråta för det tar så lång tid, känns som man måste kolla på varje ord 2sekunder var för man ska veta om det går att ändra något. Sen måste man kolla igenom allt 3gånger ändå eftersom jag hoppar över vissa ord, jag mår illa av det, hatar att behöva kolla igenom mina ord, känns som jag kan dö för det är så jobbig. SÅ jobbigt eftersom att det krävs av alla människor att man ska läsa igenom det man skrivit (så det inte blir några "fel" i texten) men ändå är det så himla jobbigt.  Tror människor inte fattar hur jobbigt jag tycker det är eftersom jag lägger sån tid på att läsa det så jag gör ju det. Om alla visst hur mycket tid jag la ner på att läsa alla ord som jag skrivit skulle de bli imponerade, inte fatta hur jag kunnat bli så bra på att stava. Jag menar hur många människor orkar egentligen att lägga så mycket tid på något helt meningslöst som att rätta varje ord i en text. Jag tycker alla borde öppna sina ögon för att stavning är onödigt, jag vet ju att det finns och behövs, men de borde ha överseende. Jag blir skit ledsen när någon hatar människor som stavar dåligt. Förut hatade jag när människor rättade mig, jag brydde mig inte, men sen började jag bry mig och nu blir jag glad när folk skriver hur man stavar det rätt, då lär jag mig fortrare.


Jag måste sova nu... godnatt

Kommentarer
Postat av: MALIN INSPIRERAR

sv: haha, tack, jag älskar den med minsann ;)

2010-10-01 @ 09:26:51
URL: http://malinronnquist.se
Postat av: emma

SV; tack :) jo, hunden har visst en svans, kolla lite nogrannare (;

2010-10-01 @ 11:02:22
URL: http://rosaapantern.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0